ביעילות גרמנית שאין כדוגמתה רשם מדד דקס עלייה עד לגמר הגביע שנמצא בשיא כל הזמנים. במשחק הגמר מתמודד המדד מול רמת ההתנגדות 15,911 (על בסיס שער סגירה רבעוני משום שרמות תמיכה והתנגדות מסמנים רק על בסיס שערי סגירה) ובינתיים המשחק הזה שקול. מרכז השדה מאוזן למדי אם כי המדד מתחיל לסגת ולהראות סימני עייפות. וזו הנקודה, יחד עם הצורך לבחון מה קורה בשוק האמריקאי, להביט על כלל הסימנים שמתפתחים במדדים המובילים בעולם.
בגרף הרבעוני
בגרף הרבעוני לא תמצאו מגמת עלייה. משום שנקודות השיא והשפל אינן מסודרות במבנה עולה. אני יודע שזה משפט הפתיחה שלי בכל ניתוח מהסיבה הפשוטה שההחלטות שלנו חייבות להתבסס על הבנה מעמיקה של הכיוון. למרות שאין מגמת עלייה אפשר לראות רצף עולה ברור שמצוי מעל ממוצע נע ל-5 יחידות זמן (כלומר לחמישה רבעונים). עוד אפשר לראות את הממוצעים הנעים שבהם אני עושה שימוש. הם מסודרים בסדר עולה והמרחק ביניהם זהה לאורך זמן. כמו בקרת שיוט נותר לו המומנטום קבוע לאורך העליות והירידות שחווה הדקס בשנים האחרונות. ואלה נתונים שאינם רעים כלל ועיקר.
מדד דקס בגרף הרבעוני

בגרף החודשי
גם כאן אין מגמת עלייה אך יש רצף עולה. אבל זה אינו הסיפור. הסיפור מתמקד בדברים הקטנים יותר שמתווספים לתמונה הגדולה והברורה. בואו נתחיל מזה שכל מי שרכש מעל מרמת ההתנגדות 15,911 הפסיד. ויש לא מעט שרכשו. לכן הרמה הזו וסביבתה הופכות להיות בבחינת איזור מלחמה. מקום שבו קיים סיכוי גבוה ולפיו מדד דקס ייסוג ממנו. כך שאם את מתוחכמים מעל לממוצע ורוכשים תעודות סל על מדדים אירופיים כדאי להימנע מכך בשלב הזה
הסיפור המרכזי על הגרף הוא הנר השני מהסוף. מדובר ב"נר של קונים". נר עם גוף קטן הממוקם בחלקו העליון של הנר וצללית תחתונה ארוכה. המשמעות של הנר הזה ברורה. השליטה פה היא של הקונים. במהלך הנר היתה ירידה ובשלב מסויים הקונים הגיעו במלוא עוזם. נר כזה אמור לייצר מיד אחריו נר ירוק נוסף. המשכיות. אלא שמיד לאחר מכן, צץ לו נר אדום שמבטא שליטה של מוכרים. דבר זה מעלה את החשש שהקונים הללו היו הקונים האחרונים.
מדד דקס בגרף החודשי

בגרף השבועי
כאן הסיפור מתחיל להיות מורכב ואני מבקש מעט ריכוז. מגמת העלייה חוסלה. שתי נקודות השיא הזהות מעידות על כך. משמעותן שהמוכרים מוכנים למכור על כמות במחיר קבוע מראש. דבר נוסף הוא הממוצעים הנעים. הם איבדו שיפוע לאורך זמן ובשבוע שחלף ביצעו "קרוס" (הממוצע הקצר חצה את הארוך כלפי מטה) לראשונה מאז ספטמבר 2022. כמעט שנה. מדובר באובדן מומנטום חיובי ותחילת צבירת מומנטום שלילי. יתרה מכך, מדד העוצמה היחסית, חצה את רמת 50% לראשונה מאז ספטמבר 2022 ועבר לטריטוריית מומנטום שלילית. ויש עוד אבל זו התמונה הגדולה אוין לי כוונות לטרחן לכם מעבר. אני חושב שהנושא ברור דיו.
מדד דקס בגרף השבועי

בגרף היומי
בגרף היומי יש לא מעט דברים. ההתנגדות מעל 16,000, פער המחירים היורד שלא נסגר ועוד. אלא שכל אלו שחקני משנה באזור שבו אתם אמורים למקם את העיניים. רמת התמיכה 15,525 היא המפתח. כן קרוס או לא קרוס. כן פעם מחירים או לא פער מחירים. חייבת להיות היררכיה. ומבחינת התנהגותו של מדד דקס הרמה הזו היא בראש ההיררכיה הטכנית כרגע. שבירה שלה וגרמניה תפסיד את המשחק הזה ותצא לתיקון שבין 5 – 10 אחוז לפחות.