לשוק המט"ח יש שפה משלו. יש את המטבע הראשי ויש את המטבע המשני. הניסיון, גם בערוצי התקשורת לייחס לשקל את המלוכה הוא טעות. המונח הנכון הוא "דולר שקל" ולא "שקל דולר". השקל אינו מתחזק ואינו נחלש מול הדולר שכן הוא המטבע המשני. הדולר הוא המבצע את המהלכים. ואם מדברים על מהלכים אזי הצמד הזה מוציא אותנו מדעתנו. לא שקל דולר ולא השקל התחזק מול הדולר או השקל נחלש מול הדולר. לשוק המטבעות וכן, הדולר מתחזק מול השקל והוא חצה את הרוביקון. אותו נהר אגדי שחציה שלו מסמלת מהלך שאין ממנו דרך חזרה.
בגרף הרבעוני
המרכיב המרכזי בגרף הרבעוני הוא הנוכחות של הקונים. מעבר לעובדה שיש רצף עולה שמצוי מעל ממוצע נע 5 ומעבר לזה ביצוע ה"קרוס" של הממוצעים הנעים, שימו לב לנר האחרון כמו גם לנר הרביעי והחמישי מהסוף. בשלושת המקרים הללו כל נסיגה של הדולר הזניקה את הקונים לאדני הזינוק. ההתאוששות מגלי ההיצע היתה מהירה וזאת אפשר לראות לפי הצללית התחתונה הארוכה המאפיינת את הנרות הללו. אלו לא בשורות טובות אם ההתחייבויות שלכם צמודות לדולר
דולר שקל בגרף הרבעוני

בגרף החודשי
בגרף החודשי מגמת עלייה. שימו לב לסידור העולה של נקודות השיא והשפל. גם הממוצעים הנעים המסודרים אף הם בסדר עולה ברורים לעיניכם. מה שאולי ברור מעט פחות הם שני מרכיבים : ראשית הנר השני והשלישי מהסוף. ראו הפסקה הקודמת אודות הגרף הרבעוני. בדיוק אותם מרכיבים. שנית, היכולת של הדולר להפוך את רמת ההתנגדות 3.56 ש"ח לדולר לרמת תמיכה היא מסר של עוצמה. האמת היא שאחד מאיתותי העוצמה ששוק יכול לבסס הוא החלפת התפקידים בין התנגדות לתמיכה. כאשר זה קורה, זו הכרתם של המוכרים בטעותם ונכונותם להפוך תפקיד ולרכוש. ואת התוצאה אתם רואים כעת במו עיניכם.

בגרף השבועי
פרק זמן ארוך דשדש הדולר לאחר שחצה מעלה את רמת 3.56 ש"ח לדולר והפך אותה לרמת תמיכה. הוא גילה התנגדות במחיר של 3.747 ש"ח לדולר פחות או יותר (אל תתפסו אותי במספר) וכעת הוא בשלבי מעבר של רמה זו. מדוע שלבי מעבר ולא פריצה? משום שפריצה חייבת לכלול שלושה מרכיבים : ראשית המעבר של רמת ההתנגדות, שנית חזרה אליה ושלישית קביעת נקודת שפל גבוהה ממנה. כרגע הדולר עדיין לא ממש השלים אפילו את השלב הראשון. במידה והפריצה תושלם תוכלו לצפות לעלייה מינימלית למחיר של 3.9ש"ח לדולר.
דולר שקל בגרף השבועי

סיכום
אי אפשר לסכם את הסיפור הזה במונחים של טוב או רע. אבל זה רע. הדולר, סימן כיוון כבר מזמן, רק שהתהליך דרש את הזמן שלו וכעת נדמה שהכל בשל כדי שתראו את הדולר מטפס לכיוון 4 שקלים.