זירת המומחים הינה זירה לימודית להעמקה, למידה וסקירת השווקים והיא איננה ייעוץ השקעות או שירות איתותים. הזירה אינה מספקת איתותי קנייה או מכירה. אין בתכנים שמופיעים בזירה משום המלצה לקנות או למכור את השוק או מניות ספציפיות. סקירה זו מוגשת כאינפורמציה טכנית נוספת העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו ואחריותו בלבד. המומחים הכותבים בזירה אינם יועצי השקעות אלא אנליסטים העוסקים בניתוח טכני וכלכלי ואין לראות בדבריהם משום עצה ו/או המלצה לפעילות כלשהי בניירות ערך.

יש עליות כדי לקנות ויש עליות כדי למכור

הנטייה האנושית שלנו היא לראות בכל עלייה הזדמנות קנייה. משהו שאסור לנו לפספס. שום בחינה של התנהגות השוק, שום בחינה של רמת הסיכון. יש עליות אז "השוק חזק". המונח "עלייה מתוך חולשה" או "עלייה כדי למכור" זר לרוב המשקיעים. שוקי ההון מלאים פיתויים. מניות חסרות סחירות שמזנקות בעשרות אחוזים ביום, שווקים שרושמים יום עליות חד ונוטעים את הרושם שהקטר עזב את הטחנה ועוד רבה כאלה. אלא שלא כל עלייה היא הזדמנות קנייה, כפי שלא כל ירידה היא הזדמנות למכירה בחסר. ישנן לא מעט עליות שהן בבחינת "חנינה". הזדמנות לצאת למי שעדיין לא עשה כן. וזו, לעניות דעתי, טיבה של העלייה האחרונה בשוק האמריקאי. הניתוח הנוכחי יכלול, כמעט כתמיד, ארבעה ממדי זמן שמטרתם להציף את מלא המרכיבים הטכניים כדי למעשה לקבוע את רמת הסיכון שהמדד המוביל בעולם מציע לכם.

בגרף הרבעוני

בגרף הרבעוני בו כל נר מייצג רבעון אפשר לראות שעל פניו, התנהגותו של מדד אס.אנד.פי 500 היא ללא דופי. מגמת העלייה שהחלה בשפל של 2003 עדיין חיה ובועטת והיא נסמכת על סדרה עולה של נקודות שיא ושפל. נקודת השפל האחרונה גבוהה יותר מרמת השיא הקדמה לה. וזהו אחד מגילויי העוצמה המשמעותיים ביותר שיש לשוק/מניה להציע. אבל לא זה העניין. הגם שהרבעון עדיין לא תם, שימו לב לנר האחרון : גוף קטן, ממוקם במרכז הנר וצלליות זהות כמעט משני הצדדים. המשמעות היא איזון בין כוחות הביקוש לכוחות ההיצע. מצב בו השוק מתקשה להחליט לגבי המשך הדרך.

בגרף החודשי

בגרף החודשי אפשר לראות שמצבו של השוק לא רע בכלל. למרות שאין מגמת עלייה הרי שהרצף עדיין עולה. יחד עם זאת שימו לב לנר שנעל את אוגוסט. זהו נר של קונים. הוא מופיע בשלהי רצף עולה כאשר יתכן ומדובר בקונים האחרונים. מהבחינה הזאת ספטמבר יהיה חשוב. חוסר יכולת לייצר המשכיות תהיה נקודת התראה משמעותית.

בניתוחים האחרונים כתבתי שהמדד נכנס לטריטוריה בעייתית . שימו לב לרמת 4,525. רמה זו הייתה בעבר רמת התנגדות. היא נפרצה מעלה אך לא הצליחה לשמש כרמת תמיכה. המדד שהה מעל לרמה זו כשלושה חודשים ואז נסוג חזרה מתחתיה והפך אותה שוב לרמת התנגדות. שימו לב כיצד המדד התקפל ממנה. עוד יש לציין כי סגירתו של אוגוסט מתחת לרמת 4,385 פירושה שבירת הרצף העולה וסימן חולשה נוסף.

עוד בגרף החודשי אפשר לראות את חמשת גלי הירידה שהחלו בשיא ונכנעים לחוקיות ולפרופורציות של תיאוריית גלי אליוט. המסר של חמשת הגלים הללו שהחלה מגמת ירידה וכי אותם חמישה גלים היו רק יריית הפתיחה למהלך ירידות ארוך שאמור לדרדר את מדד אס.אנד.פי 500 מתחת לשפל של ספטמבר 2022.

אס.אנד.פי 500 בגרף החודשי

בגרף השבועי

בגרף השבועי ישנה מגמת עלייה ולא רק זאת אלא שהרצף עולה. וזה מסבך מעט את המצב. נקודת השפל האחרונה שנקבעה גבוהה יותר מקודמתה כאשר מרכיב זה אמור לספק את הדחף לעליות נוספות. לא ברור כיצד תתיישב הסתירה מול הטווחים הארוכים יותר. מהחינה הזאת לספטמבר תהיה חשיבות מרכזית

אס.אנד.פי 500 בגרף השבועי

סיכום

המשוואה הטכנית אינה חד משמעית. ההעדפה שלי היא לקשיים בטווחים הארוכים כגון רמת ההתנגדות והחולשה של המדדים הטכניים. הטווחים הקצרים עליזים יותר והמסר המרכזי הוא שרמת הסיכון גבוהה וספטמבר אמור להיות חודש משמעותי לשוקי ההון.

דילוג לתוכן