זירת המומחים הינה זירה לימודית להעמקה, למידה וסקירת השווקים והיא איננה ייעוץ השקעות או שירות איתותים. הזירה אינה מספקת איתותי קנייה או מכירה. אין בתכנים שמופיעים בזירה משום המלצה לקנות או למכור את השוק או מניות ספציפיות. סקירה זו מוגשת כאינפורמציה טכנית נוספת העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו ואחריותו בלבד. המומחים הכותבים בזירה אינם יועצי השקעות אלא אנליסטים העוסקים בניתוח טכני וכלכלי ואין לראות בדבריהם משום עצה ו/או המלצה לפעילות כלשהי בניירות ערך.

דולר שקל – קרוב לשיא

מי שעוקב אחר הניתוחים שלי יודע שלא מהיום הערכתי שנראה את הדולר ברמת 4 ש"ח. נכון לבוקר זה הוא נושק לרמה זו והשאלה המרכזית היא האם המטבע האמריקאי הגיע לתחנה האחרונה שלו או שמא מדובר בנקודת ביניים ממנה צפויה התחזקות נוספת. בניתוח הנוכחי אנסה להעריך זאת.

בגרף הרבעוני

המרכיב המרכזי בגרף הרבעוני הוא הנוכחות של הקונים. מעבר לעובדה שיש רצף עולה שמצוי מעל ממוצע נע 5 ומעבר לזה ביצוע ה"קרוס" של הממוצעים הנעים, שימו לב לנר האחרון כמו גם לנר הרביעי והחמישי מהסוף. בשלושת המקרים הללו כל נסיגה של הדולר הזניקה את הקונים לאדני הזינוק. ההתאוששות מגלי ההיצע הייתה מהירה וזאת אפשר לראות לפי הצללית התחתונה הארוכה המאפיינת את הנרות הללו. אלו לא בשורות טובות אם ההתחייבויות שלכם צמודות לדולר. יחד עם זאת, אפשר לראות שהדולר מתקרב לקצה גבול יכולתו של הרצף העולה. אפשר לראות זאת בבירור על ידי החריגה מרצועת בולינגר העליונה. עבור צמדי מט"ח מדובר באירוע נדיר כך שההערכה היא שלא נראה את הדולר ממשיך בקצב אליו הורגלנו. קשה לי לומר מה היא נקודת הבלימה המדוייקת אם כי היא אינה רחוקה משמעותית ממחירו הנוכחי של המטבע האמריקאי. לכך אפשר לצרף את העובדה שהדולר קרוב לרמת התנגדות שלאורך השנים יצרה עבורו קשיים משמעותיים.

דולר שקל בגרף הרבעוני

בגרף החודשי

בגרף החודשי מגמת עלייה. שימו לב לסידור העולה של נקודות השיא והשפל. גם הממוצעים הנעים המסודרים אף הם בסדר עולה ברורים לעיניכם. שימו לב לפריצה של רמת 3.73 ש"ח לדולר. רמה זו היתה רמת התנגדות ופריצתה מעלה הופכת אותה לרמת תמיכה. כלומר, זהו החסם התחתון של הדולר בכל נסיגה שהיא.

דולר שקל בגרף החודשי

בגרף השבועי

הסיפור הזה כבר מתחיל לחזור על עצמו כאשר גם כאן המגמה היא מגמת עלייה. נקודות השיא והשפל מסודרות במבנה עולה, הממוצעים הנעים מסודרים אף הם במבנה עולה ורמות ההתנגדות שנשברו מעלה הופכות לשמש כרמות תמיכה. יותר מזה לא צריך. וכאשר שלושת ממדי הזמן המרכזיים מצביעים על אותו כיוון, עולה המסקנה ולפיה כל ירידה בדולר תהיה זמנית במהותה.

דולר שקל בגרף השבועי

בגרף היומי

אם הגעתם עד הלום אני מניח שתבינו לבד שגם ממד הזמן הרביעי מצביע על אותם מרכיבים : מגמת עלייה, ממוצעים נעים שמראים על מומנטום חזק ורמות התנגדות שנפרצות מעלה כאילו לא היו שם. המסקנות זהות לאלו של הגרף השבועי.

דולר שקל בגרף היומי

סיכום

אם תהיה עצירה סביר להניח שהיא תהיה זמנית

דילוג לתוכן