חשבתם פעם מדוע הפכו מדדי העוצמה להיות כה פופולריים, עד שישנם לא מעט מנתחים טכניים מדלגים על השלב שבו מנתחים את מבנה המחירים וקופצים מיד לניתוח מדד המומנטום. אין טעות גדולה מזאת. למדדי המומנטום יש בעיקר צדדים אפלים כשאחר מהם הוא הקריאה הסובייקטיבית שלהם. כל אחד מפרש כראות עיניו. בניתוח הנוכחי אראה קמצוץ ממה שאלמד בשיעור הפתיחה לקורס המתנדים שלי שהתחיל ב-28 לאוקטובר, יום ב, בשעה 19:00. אתם עדיין יכולים להצטרף.
בואו נביט על הזהב בגרף החודשי. בעוד שרובינו מוטים מניות ותעודות סל, ישנן לא מעט הזדמנויות במקומות אחרים. הזהב הוא דוגמה מצויינת. כפי שאפשר לראות על הגרף הזהב מצוי במגמת עלייה ארוכת טווח כאשר נקודות השיא והשפל מסודרות במבנה עולה. זה הבסיס וממנו יש להתחיל. אם כי דבר זה אינו מספיק כדי לקבל החלטה.
ההיסטוריה לימדה אותנו, שבכל פעם שתיווצר נקודת שפל גבוהה מקודמתה, מדובר בהזדמנות. מדובר במצב בו הקונים מוכנים לשלם עבור אותה סחורה, מחיר גבוה יותר מזה ששולם בפעם הקודמת. שימו לב לנקודת השפל שנוצרה ב-31 לאוקטובר 2023. אותה נקודה ממנה החל מהלך העליות האחרון של הזהב. האם יצירת אותה נקודת שפל גבוהה מקודמתה היא הזדמנות שעלינו לנצל בכל מקרה? לא בטוח. כפי שכתבתי קודם זה אינו מספיק. הכיוון ברור, הוא נקבע. ומה עם המומנטום? התנופה שהצטברה?
כאן נכנסים לתמונה מדדי העוצמה. במערכת סטוקמאנקי תוכלו לראות בתחתית הגרף לא רק את מדד העוצמה היחסית, rsi, אלא גם ממוצע נע המוצמד לו. הסיבה לקיומו של הממוצע הנע הוא הצורך לפרש את המדד באופן אובייקטיבי לחלוטין. אחת מהאינדיקציות שנדרשות בכל קבלה של איתות קנייה, וזה רק חלק ממה שאלמד בשיעור, הוא שמדד העוצמה היחסית יהיה מעל לממוצע, והממוצע משפוע כלפי מעלה. כלומר, לא רק הכיוון נבדק כי אם גם המומנטום, העוצמה. וכך, קטן הסיכון ועסקאות לא רלוונטיות מסוננות החוצה.
ולא רק מדד העוצמה היחסית ילמד בקורס כי אם גם אחרים ולכל אחד נבנה את האסטרטגיה הייחודית לו.