סיכון  – אתם שמים לב אליו?

בכל מה שקשור למסחר בשוק ההון, הדעה הרווחת היא שאיתות הקנייה הוא חזות הכל, אבל האם זה באמת כך? כתבה זו היא השנייה בסדרת כתבות להן אני קורא "רביעי לימודי" בכל יום ד, תתפרסם כתבה מסוג זה שתעסוק בשילוב של חומר לימודי ומניה/מדד/מטבע/סחורה נבחרים.

איך יודעים מתי לסגור עסקה וובינר איתותי יציאה? הדרכה מיוחדת לסוחרים שרוצים לעבור לשלב הבא ביום ראשון 14/09. קישור להרשמה ללא תשלום >>

בכל מה שקשור למסחר בשוק ההון, הדעה הרווחת היא שאיתות הקנייה הוא חזות הכל. ואני לא מאשים את המשקיע הקטן (יעני אותו ואותכם). בעת האחרונה, צצו ברשת סרטונים רבים שכוכביהן מציגים הישגים להתפאר בהם. קניית מניות ורווח של  אלפי דולרים וכל מיני טכניקות מסחר שהמכנה המשותף להן הוא "התעוררתי, קניתי, הרווחתי". אלא שהרווחיות היא עניין חמקמק ואני חייב להודות שכולו ירוק מקנאה בכוכבים הללו שנולדו לתוך שנות הגאות ומעולם לא חוו מפולת. הניסיון שלי לימד אותי שגם לאחר 35 שנה, לעולם לא תדע האם במעמד ביצוע העסקה, תצא בסופו של דבר ברווח (וכמה?) או בהפסד. הדבר היחידי שניתן לשלוט בו ומשום מה אני היחידי שמדבר עליו ומלמד בקורסים שלי הוא הסיכון. כמה אפשר להפסיד וכיצד לשלוט בסיכון. שכן מי שבאמת רוצה להרוויח לאורך זמן, כדאי שישים לב היטב לכך. בכתבה הנוכחית אראה לכם בדיוק לא רק כיצד לשלוט בסיכון אלא גם כיצד מערכת סטוקמאנקי תחשב לכם אותו במדוייק בלחיצת כפתור.

אז ככה : איתות קנייה יכול להתקבל בכל דרך שבה למדתם במקום כלשהו. בשיטה שלי "שיטת הרצפים" אותה פיתחתי לפני שני עשורים, הוא מתקבל כאשר ברמה הבסיסית כאשר רצף יורד נשבר ונקבעת נקודת שפל גבוהה מקודמתה. את נקודות השיא והשפל כמו גם את הרצפים, תוכלו לאתר במערכת סטוקמאנקי בלחיצת כפתור כפי שמוצג כאן : בתחילת אוגוסט נקבעה נקודת השפל הראשונה, סביב ה-12 לאוגוסט נקודת השפל השנייה. שתיהן מסומנות בחיצים. שני נרות לאחר נקודת השפל השנייה נדבר הרצף היורד וניתן איתות הקנייה. שבירת הרצף מסומנת במערכת סטוקמאנקי על ידי משולש ירוק.

מה עושים לפני הקנייה

מרבית העוסקים בתחום חיים תחת הרושם ולפיו איתות קנייה הוא חזות הכל. ואין טעות גדולה מזו. ראשית עלייך להיות "בכיוון". כלומר, לרכב על מגמה קיימת אחרי שזו נבחנה על ידי ארבעה מרכיבים : כיוון, כוח, מומנטום ואיכות. את ארבעת המרכיבים הללו אני מלמד בקורס המסחר הבסיסי שלי והוא מקנה את היכולת החשובה של "רכיבה על מגמה". שנית עלינו לשמור על ההפסדים קטנים. זה המפתח להצלחה. ואם תרצו, זה המפתח למערה של עליבבא. איך עושים זאת? מדידה מתמטית פשוטה וגם לחיצת כפתור במערכת סטוקמאנקי.

ניקח לדוגמה את מניית Altria שהסימול שלה הוא Mo. בתאריך 29 לאוגוסט 2025 שברה המניה רצף יורד ולמעשה ביססה איתות קנייה.

בגרף אפשר לראות את שבירת הרצף היורד המסומנת על ידי שני משולשים ירוקים. בטבלה מצידו הימני של הגרף תחת הלשוניות "כלים" ו"סיכוי סיכון" יש לסמן "קנייה Long" וללחוץ על "חישוב אוטומטי". אפשר לראות שרמת היעד של המניה, לאחר איתות הקנייה שהתקבל, היא 68.60. זו קביעה המבוססת על השיא הקודם כשהציפייה היא שמהלך העליות הבא יגיע לנקודת השיא הזו. הרווח במקרה הזה יהיה 2.07%. מהצד שני רמת הסטופ שהתקבלה מהחישוב האוטומטי היא 66.08. גם היא מבוססת על נקודת שפל אחרונה. ההפסד שיכול להתקבל במקרה כזה הוא 1.67%. מכאן, אפשר להשוות את הפוטנציאל ביחס לסיכון ולקבל החלטה טובה יותר האם לעשות את העסקה, כמה כסף להשקיע ובעיקר לשלוט בהפסדים מה שיוביל בסופו של דבר לרווחיות.

על פוטנציאל רווח ויחס הסיכוי סיכון – בכתבות הבאות.

איך יודעים מתי לסגור עסקה וובינר איתותי יציאה? הדרכה מיוחדת לסוחרים שרוצים לעבור לשלב הבא ביום ראשון 14/09. קישור להרשמה ללא תשלום >>

זירת המומחים הינה זירה לימודית להעמקה, למידה וסקירת השווקים והיא איננה ייעוץ השקעות או שירות איתותים. הזירה אינה מספקת איתותי קנייה או מכירה. אין בתכנים שמופיעים בזירה משום המלצה לקנות או למכור את השוק או מניות ספציפיות. סקירה זו מוגשת כאינפורמציה טכנית נוספת העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו ואחריותו בלבד. המומחים הכותבים בזירה אינם יועצי השקעות אלא אנליסטים העוסקים בניתוח טכני וכלכלי ואין לראות בדבריהם משום עצה ו/או המלצה לפעילות כלשהי בניירות ערך.
דילוג לתוכן