זירת המומחים הינה זירה לימודית להעמקה, למידה וסקירת השווקים והיא איננה ייעוץ השקעות או שירות איתותים. הזירה אינה מספקת איתותי קנייה או מכירה. אין בתכנים שמופיעים בזירה משום המלצה לקנות או למכור את השוק או מניות ספציפיות. סקירה זו מוגשת כאינפורמציה טכנית נוספת העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו ואחריותו בלבד. המומחים הכותבים בזירה אינם יועצי השקעות אלא אנליסטים העוסקים בניתוח טכני וכלכלי ואין לראות בדבריהם משום עצה ו/או המלצה לפעילות כלשהי בניירות ערך.

מדד ת"א בנקים 5 – האם "הראלי" יימשך גם בשנה הבאה ?

קצת על המדד

מדד ת"א בנקים-5 הוא מדד פרמיום של מניות בנקים הכולל את חמשת המניות הגדולות ביותר בענף בנקים ואשר עומדות בתנאי הסף של המדד.(לשעבר – מדד ת"א-בנקים)

תשואות

מתחילת החודש : 5.06%

מתחילת השנה 65.37%

ת"א בנקים – 5 טווח בינוני

בגרף השבועי של המדד ניתן לראות:

בטווח הבינוני המגמה עולה ,הרצף העולה חזק

הענן העתידי ,ירוק ובשיפוע עולה . קו Senko Span A , וכן קו Senko Span B התוחמים את גבולות הענן נמצאים בשיפוע חד כלפי מעלה והדבר מצביע עוצמת מגמה חזקה במיוחד בטווח הקצר והבינוני.

הנרות נמצאים רחוק מהענן ,וכל נקודת שיא אשר גבוהה מקודמתה שומרת על מרחק גדול מהענן, המשמעות היא שמדובר במגמה עולה ויציבה.

הקו הכחול Tenkan Sen נמצא מעל הקו האדום Kijun Sen ושניהם בשיפוע עולה והנרות מעליהם – המשמעות שהמגמה העולה חזקה גם בטווח הקצר וגם בטווח הבינוני.

הקו האפור Chikou Span הוא בעצם הגרף הקווי (שערי סגירה ) של המחיר ,אולם מוצב בהיסט של 26 נרות לאחור מראה שהמחיר הנוכחי נמצא גבוה ביחס לתקופה המקבילה מלפני כ-4 חודשים !!!

המסקנה היא שהמדד תומך עקרונית בביצוע קניה למניות הנכללות בו

ת"א בנקים – 5 הרכב

מניית לאומי – טווח קצר

בגרף היומי של המנייה ניתן לראות:

המניה פרצה דשדוש בתאריך 22.12.21 ועלתה מאז בשיעור של 4.25% . המגמה בטווח הקצר עולה, והרצף עולה חזק

מתנד איצ'ימוקו מראה שמגמת העליה צפויה להימשך וזאת בהסתמך על כיוון הענן ושאר קווי המתנד שנמצאים בשיפוע עולה

מאחר והמנייה כלולה במדד ת"א בנקים 5 , יש לה תמיכה חזקה מהמדד עצמו שנמצא במגמה עולה בטווח הבינוני

מומלץ להמשיך ולעקוב אחר התפתחות המדד והמניות הכלולות בו , ולראות עד מתי הראלי של השנים האחרונות יימשך.

מדד תא בנקים – 5 : רבעוני

בהצלחה !!!

דילוג לתוכן