המשחק הבורסאי אינו משחק על כסף כי אם על החלטות. ולניתוח שאנחנו מייצרים כדי להגיע להחלטה חייבים להיות מספר מאפיינים ברורים : הניתוח חייב להיות אובייקטיבי, חד משמעי, אחיד ולא פתוח לפרשנויות אישיות. זו מהות השיטה. הניתוח הטכני אינו אומנות והגרף אינו פתוח לעיני המתבונן. כל כלי סובייקטיבי דוגמת קווי מגמה ותבניות למיניהן יוצרים יותר נזק מאשר תועלת שכן הם אינם כוללים ולו גם אחד מהמאפיינים שהזכרתי. בכתבה הנוכחית אסביר כיצד מתחילים את התהליך ומה הדברים החשובים ביותר לתת אליהם את הדעת. הדברים שיובילו אתכם להצלחה. הטיפול בחשבון המסחר שלכם חייב להיות בדיוק כמו הטיפול בעסק שנפתח. גם מצד ההכנסות (רווחים) וגם מצד ההוצאות (הפסדים). האני מאמין בכל הקשור לניתוח גרם לנו בעשורים האחרונים לבנות עבורכם פיצ'רים ייחודיים שיהפכו את הניתוח לאובייקטיבי, חד משמעי ואחיד. אז בואו נצא לדרך :
תחילת התהליך
תחילת התהליך תהיה תמיד בגרף החודשי. ואין זה משנה אם אתם מעוניינים בסופו של דבר לסחור לטווח הקצר. הגרף החודשי הוא רשת הביטחון שלכם בכל הקשור לתהליך קבלת ההחלטות וממנו תיגזר ההחלטה אם בכלל לסחור, לאיזה כיוון ובאיזה ממד זמן נכון לעשות זאת. כדי לייצר רווחים בסופו של דבר עליכם להיות בכיוון הנכון. הבנתם נכון את הכיוון? עשיתם את רוב העבודה. למעשה, הבנת הכיוון היא החלק האסטרטגי בתהליך הניתוח. כלומר, מה לעשות. שר הדברים האם בעיקרם טקטיים ואגע בהם בכתבות אחרות. אז ראשית דבר מזהים את הכיוון. כדי שיהיה הדבר פשוט וברור בחרתי את מניית בזק בגרף החודשי. מבט על גרף עירום ללא סימון ברור של מיקום נקודות השיא והשפל יגרום לכם לנחש. לבצע ניתוח סובייקטיבי ומזה אנו רוצים להימנע. קחו לכם מספר שניות ונסו להבין היכן הן ממוקמות. בזמן שאתם מנחשים אספר לכם שנקודות השיא והשפל מצביעות על הלך הרוח של שתי הקבוצות הדומיננטיות בשווקים : הקונים והמוכרים. הקונים מיוצגים על ידי נקודות השפל והמוכרים על ידי נקודות השיא. כדי שתתקיים מגמת עלייה, חייב להיות קונצנזוס, הסכמה, פה אחד של שתי הקבוצות לגבי הכיוון. אז הביטו ונחשו.
בזק גרף חודשי ללא נקודות שיא ושפל

כעת נלחץ על הכפתור הייעודי בתוכנת bursagraph או באתר stockmonkey כדי לזהות את מיקומן של נקודות אלו. מפתיע במידה מסוימת. חלק מהנקודות שחשבתם שקיימות נעלמו לפתע.

כעת ברור יותר שהמגמה היא מגמת עלייה שכן נקודות השיא והשפל מסודרות במבנה עולה. ועכשיו חומר למחשבה : מישהו מכם יודע מה הסיבה לירידה במניית בזק בחצי השני של 2020? או אולי מה הסיבה לירידה בחודשים האחרונים? אני בטוח שיש לכם הסברים מלוא החופן. ולכל אחד הסבר אחר. אבל הללו אינם רלוונטיים ואף אחד מכם לא יקדם אתכם להחלטה נכונה. ההיסטוריה לימדה אותנו שבכל פעם שתיקבע נקודת שפל גבוהה מקודמתה, קיים סיכוי גבוה שתיקבע נקודת שיא גבוהה מקודמתה. ולכן, הסיבות אינן רלוונטיות. מה שקובע היא בסופו של דבר ההתנהגות. הנה דוגמה נוספת ממקום אחר לחלוטין. מניית אפל (AAPL). שימו לב לסידור של נקודות השיא והשפל. איש מכם אינו יכול לספק הסבר מדוע אפל ירידה בתיקונים שהיו בשנים 2019 – 2021. אבל עיניכם הרואות שבכל פעם שנקבעה נקודת שפל גבוהה מקודמתה, נקבעה גם נקודת שיא גבוהה מקודמתה.

בצורה זו, אתם יכולים לנתח כל נכס. הניתוחי יהיה אובייקטיבי, אחיד, חד משמעי ולא פתוח לפרשנויות אישיות וזו הדרך לקבל החלטה בתנאי אי וודאות. יתרה מזאת, על ידי שימוש בסורקים של bursagraph ו-stockmonkey, תוכלו במספר לחיצות כפתור לאתר את כל המניות המצויות במגמת עלייה. הנה זה נעשה כך.

נכנסים לסורק דרך אייקון היהלום הצהוב, ובלשונית "סינונים ואיתותים" מסמנים במשבצת הימנית ביותר "מגמה ראשית, עלייה בלבד". התוכנה תאתר עבורכם את כל המניות המצויות במגמת עלייה. וזו ראשית הדרך של תהליך הניתוח. על המשך הדרך בכתבות הבאות.