זירת המומחים הינה זירה לימודית להעמקה, למידה וסקירת השווקים והיא איננה ייעוץ השקעות או שירות איתותים. הזירה אינה מספקת איתותי קנייה או מכירה. אין בתכנים שמופיעים בזירה משום המלצה לקנות או למכור את השוק או מניות ספציפיות. סקירה זו מוגשת כאינפורמציה טכנית נוספת העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו ואחריותו בלבד. המומחים הכותבים בזירה אינם יועצי השקעות אלא אנליסטים העוסקים בניתוח טכני וכלכלי ואין לראות בדבריהם משום עצה ו/או המלצה לפעילות כלשהי בניירות ערך.

אבוג'ן – ההזדמנות הבאה.

מניות הזדמנות אינן נראות כאלה במבט ראשון. אבל תראו לי הזדמנות שנראית כזאת ממבט ראשון. הן שחוטות, זוחלות על הרצפה, חסרות חיות ואף אחד לא מעיף מבט לעברן. אבל עבורינו הן ההזדמנות הבאה. אבוג'ן רשמה עלייה של יותר מ-50% ברבעון האחרון. אבל אם תעיפו מבט על הגרף הרבעוני לא תראו זאת. העלייה הזאת נראית כטיפה בים. לא משהו שימשוך את תשומת ליבכם. דיברנו כבר על הזדמנויות, לא? אבל מבט מעמיק יותר והבנה כיצד מתנהגות מניות הזדמנות יחשפו אמת אחרת לחלוטין. כזאת שמחייבת אתכם להכניס את אבוג'ן לרשימת המעקב ולחכות לתזמון הנכון. למחיר שישקף מצב שהו הסיכוי גבוה מהסיכון. למחיר שבו הסיכון יהיה קטן ונשלט. וזה יקרה אחרי התיקון הבא. אז בואו נצא לדרך ונבין מהיכן הגיעה העליזות הזו.

בגרף הרבעוני

מניית הזדמנות חייבת לקיים שני תנאים : ירידה של לפחות 50% משיאה ונר מלא מחוץ לרצועת בולינגר התחתונה בברירת מחדל של 10/1 בגרף הרבעוני. התנאי הראשון מתקיים במלואו. השני גבולי אם כי במקרה של אבוג'ן מתווספים מרכיבים משמעותיים דיים כדי לייתר את הדרישה השנייה. המרכיב הראשון הוא הקרבה לרמת תמיכה ארוכת טווח סביב 2.9 ש"ח למניה ממנה זינקה המניה בשנת 2020. המרכיב השני הוא תהליך הדשדוש שנמשך ברבעונים האחרונים, הכיווץ בגופי הנרות, המחזורים הדועכים כעדות ולפיה ההיצע העומד למכירה הולך ואוזל. כל אלו מעלים את הסבירות ולפיה המהלך הבא של אבוג'ן לא יהיה למטה. תמו שבע השנים הרעות.

אבוג'ן בגרף הרבעוני – אוספים סחורה

בגרף החודשי

בגרף החודשי, כמו על מסלול המראה, כאשר המטוס עדיין סטטי אבל המנועים מתחילים לצרוח לך מאחורי ההראש, כך מתחממים העניינים במניית אבוג'ן. זה לא רק שאשר לראות בבירור יתר את הדשדוש והדעיכה של מחזורי המסחר. כאן רואים גם את ההיצרות של רצועות בולינגר בברירת מחדל של 20/2. הדבר מעיד על ירידה בתנודתיות ובסטיות התקן. כקפיץ שנמתח ומחכה להשתחרר. אני חייב להצדיק את הנכתב ואעשה זאת על ידי שימוש במדדים המומנטום שאציג: ראשית מדד העוצמה היחסית, rsi, שבעוד שהמניה מדשדשת הוא מצוי מעל לממוצע הנע שלו וחוצה את רמת 50% כלפי מעלה, עובר מטריטוריית מומנטום שלילית לחיובית. אחריו יעלה ויבוא מדד mfi, המבטא את זרימת הכסף. כמו קודמו גם הוא מצוי מעל לממוצע הנע שלו ומעל לרמת 50%, דבר המעיד שנכנס כסף פנימה למניה. לא אלאה אתכם בעוד מדדי תאוצה רק אומר שרובם ככולם מאשרים האחד את השני.

מניית אבוג'ן בגרף החודשי – צוברת מומנטום

בגרף השבועי

אני לא הולך לבלבל לכם את המוח עם "פריצות" ו"שבירות" משום שאין לה ערך או טעם בשלב הזה. אצביע רק על המרכיבים הרלוונטיים. כאן אפשר לראות, בדיוק כמו בגרף החודשי את ההיצרות של רצועות בוליגר. כאשר בתום דשדוש המניה יוצאת לרצף עולה שכולל גידול במחזורי המסחר וחציה של הרצועה העליונה, יש לך זה משמעות אחת והיא "עוצמה" וסבירות ולהמשיך צפונה. את המרכיבים הללו אתם יכולים לראות בגרף המצורף.

אבוגן בגרף השבועי – משדרת עוצמה

בגרף היומי

הגרף היומי הוא ממד הזמן היחידי שיש בו מגמת עלייה. נקודות השיא והשפל מסודרות במבנה עולה, מחזורי המסחר גדלים לתוך הרצף העולה האחרון, הממוצעים הנעים מסודרים בסדר עולה, כלומר: הקצר מעל לארוך, הארוך משופע מעלה, המרחק ביניהם הולך וגדל. כל אלו הם סימני עוצמה אם כי הבריחה של המחירים לממוצעים הנעים מצביעה על תיקון העומד בפתח. עוד שני סימני עוצמה הם שני "פערי הפריצה" כאשר המשמעותי יותר מביניהם הוא האחרון. קשרו מספיק כתרים עכשיו בואו נאה מה עושים עם זה

אבוג'ן בגרף היומי – כוח ועוד כוח ועוד כוח.

מתי ואיך מצטרפים?

ראשית דבר לא עכשיו. בטח שלא אחרי מהלך של 50% ומרחק כזה הממוצעים הנעים. כדי לעשות זאת נכון ולשמור על סיכויי הצלחה תוך רמת סיכון נמוכה יש להמתין לתיקון טכני ומבט על המרכיבים הבאים : ראשית רצף יורד, שנית דעיכה ברורה במחזורי המסחר כעדות ולפיה ההיצע העומד למכירה הולך ואוזל. שלישית, על מדד cci לסגת מתחת לרמת 100- כעדות למצב של "מכירות יתר". ואז, להצטרף מיד עם שבירת הרצף היורד ולהנות ממה שיש לאבוג'ן להציע.

דילוג לתוכן